b3e8f7b294a5efe3491bdd2445203bbc.jpg
Categorieƫn
Nieuwsbrief
Aanmelden
Bestsellers
Nieuwspagina

Displayport kabel

Wilt u een displayport kabel kopen? Bij TVkabels.nl bent u aan het juiste adres voor al u displayport kabels. Wij hebben een groot assortiment aan displayport kabels met diverse lengtes en soorten. Zo verkopen wij displayport adapters, displayport naar hdmi kabel etc. 
 


Geen producten aanwezig

Displayport 


De displayport aansluiting is tegenwoordig een veel gebruikt aansluiting die op videokaarten en op laptops wordt gebruikt. Naar schatting is tussen de 90 en 95 procent van de nieuwe laptops die worden uitgebracht voorzien van een displayport aansluiting. Displayport wordt vaak gezien als de opvolger van de HDMI aansluiting. Dit klopt voor een gedeelte, want in de computerwereld is dit wel het geval. Echter is in de televisiewereld HDMI de standaard geworden en vindt je nog nauwelijks een displayport aansluiting op een televisie. Uitzonderingen daar gelaten. 


Mini displayport 


Naast de gewone displaypoort aansluiting, welke ongeveer net zo groot is als een HDMI connector, is er ook nog een mini displayport aansluiting. Het wordt ook wel eens geschreven als mini DP. De mini displayport aansluiting lijkt veel op de mini DVI aansluiting. De mini displayport connector heeft verder dezelfde mogelijkheden als de gewone displayport aansluiting. 

Displayport adapter 


Een displayport adapter kan uitkomst bieden. Veel videokaarten hebben een displayport uitgang, maar er zijn veel monitoren en TV’s die alleen voorzien zijn van een HDMI ingang. Gelukkig kunnen veel Displayport videokaarten een HDMI scherm aansturen. Een displayport HDMI adapter biedt dan de oplossing of een displayport naar HDMI kabel.

Let op dat andersom niet werkt. Een HDMI videokaart kan geen Displayport scherm aansturen. Hetzelfde geldt voor VGA en DVI schermen. Beide gevallen kunnen aangestuurd worden door een displayport videokaart. Een VGA kabel heeft een chip ingebouwd om het signaal om te vormen. Daardoor zijn deze kabels vaak iets duurder. Mocht je nog vragen hebben over displayport adapters of welke displayport hdmi adapter wij je kunnen aanbieden. Natuurlijk hebben wij ook de genoemde displayport naar HDMI kabels in ons assortiment. 
Displayport hdmi adapter

Heb je een apparaat met Displayport en wil je deze graag aansluiten op een TV of monitor? Dan kun je ervoor kiezen om een Displayport naar HDMI kabel of adapter aan te schaffen. 

HDMI en DisplayPort zijn aansluitingen die gebruikt worden om zowel beeld en geluid door te sturen tussen apparaten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het aansluiten van een laptop op een televisie. Met een Displayport naar HDMI adapter kun je dus zowel beeld als geluid overbrengen. | Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.