b3e8f7b294a5efe3491bdd2445203bbc.jpg
Categorieƫn
Nieuwsbrief
Aanmelden
Bestsellers
Nieuwspagina
Wilt u een optische kabel kopen? Of wilt u een optische kabel aansluiten? Bij TVkabels.nl helpen wij u graag verder hoe u exact een optische kabel moet aansluiten of als u twijfelt welke optische kabel voor uw apparatuur het meest geschikt is. 
 


Optische-kabels-1-meter
Optische kabels - 1 ..
Optische-kabels-15-meter
Optische kabels - 1,..
Optische-kabels-2-meter
Optische kabels - 2 ..
Optische-kabels-25-meter
Optische kabels - 2,..
Optische-kabels-3-meter
Optische kabels - 3 ..
Optische-kabels-5-meter
Optische kabels - 5 ..
Optische-kabels-10-meter
Optische kabels - 10..
Adapters
Adapters

Wat is een optische kabel? 

Een optische kabel is een digitale audio kabel. Hij zendt digitaal geluid over van een bron naar de bestemming. Bijvoorbeeld van een blu- rayspeler naar de TV. Het voordeel van een optische kabel ten opzichte van een oude RCA kabel is dat er op een optische audio kabel geen ruis kan ontstaan. Op RCA kabels kan wel ruis ontstaan, waardoor er storing met het geluid kan zijn. U kunt dus met een optische kabel genieten van hoogwaardig geluidskwaliteit.

Optische kabel aansluiten op de TV 

Wilt u een optische kabel aansluiten op de TV? Veel mensen komen met de vraag naar TVkabels.nl: “hoe moet ik een digitale optische kabel aansluiten?” Eerst is het goed om te weten hoe de aansluiting van een digitale optische kabel eruit ziet. Zonder dat te weten is het immers lastig om een optische kabel te verbinden. De bron en bestemming hebben beiden een optische audio aansluiting nodig. Op onderstaande foto is een optische aansluiting te zien.
 
 


Optische audio aansluiting

Bij de levering van een optische kabel zijn de kleine vergulde pluggen altijd voorzien van witte dopjes. De witte dopjes dienen als bescherming. Voordat u de kabel op de bron en de bestemming aansluit, bijvoorbeeld een Playstation 4 met een LED TV,  dient u deze dopjes van de connectoren af te halen.  
 
Wanneer u dit heeft gedaan kunt u de optische audio kabel in de bron pluggen. Dit vergt niet heel veel moeite. Houdt u er rekening mee dat u de kleine vergulde plug recht in de optische aansluiting plaatst. Vervolgens kunt u de optische kabel ook aansluiten op de bestemming (LED TV). De klus is nu geklaard en u kunt genieten van uw geluid!

Optische kabel aansluiten op Samsung TV/ Philips TV 

Een optische kabel aansluiten op uw Samsung TV/ Philips TV is vrij eenvoudig met de optische audio kabels van TVkabels.nl. Of u nu een Samsung TV of een Philips TV heeft, allebei de TV’s verdienen een hoogwaardige kwaliteit audio kabel.
 
Een optische audio kabel bestaat uit een aantal dunne glasvezeldraden, waarmee optische signalen van het ene apparaat naar het andere apparaat worden overgebracht.
 
Optische kabels worden zowel in de audiowereld als in de computerindustrie gebruikt. Wanneer u een optische kabel gaat aansluiten op een Samsung TV/ Philips TV zal u opvallen dat er een rood lampje gaat branden vanuit de optische aansluiting.
 
De meeste mensen denken dat dit een laser is. Maar dit is niet het geval. Het is een LED. Het wordt gebruikt als aan/ uit lampje.  
 
Belangrijk om te weten is dat wanneer u een digitale optische kabel gaat aansluiten op een Samsung TV, Philips TV of andere TV  dat de HD-surround formaten, zoals Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio, maar ook het oudere surround LPCM, niet via deze optische kabel kunnen gaan. Dat komt omdat het SPDIF formaat niet voorziet in dergelijke grote hoeveelheden informatie. Voor een digitale audio-verbinding met die formaten gebruikt u geen optische digitale kabel maar HDMI kabel.
Optische kabel 2 meter
De digitale optische kabel van 2 meter is een veel verkochte digitale audio kabel. Wij verkopen verschillende optische kabels van 2 meter in diverse prijsklassen. Zo hebben wij een budget kabel in ons assortiment welke een prijs heeft van €4,95 en wij hebben een hoogwaardige kwaliteit optische kabel van 2 meter met een prijs van €21,95. Bekijk de optische kabels 2 meter direct in onze shop.
Optische kabel 3 meter
De digitale optische kabel van 3 meter is een veel verkochte digitale audio kabel. Wij verkopen verschillende optische kabels van 3 meter in diverse prijsklassen. Zo hebben wij een budget kabel in ons assortiment welke een prijs heeft van €6,95 en wij hebben een hoogwaardige kwaliteit optische kabel van 3 meter met een prijs van €27,95. Bekijk de optische kabels 3 meter direct in onze shop.


Optische kabel 5 meter

De digitale optische kabel van 5 meter is een veel verkochte digitale audio kabel. Wij verkopen verschillende optische kabels van 5 meter in diverse prijsklassen. Zo hebben wij een budget kabel in ons assortiment welke een prijs heeft van €6,95 en wij hebben een hoogwaardige kwaliteit optische kabel van 5 meter met een prijs van €34,95. Bekijk de optische kabels 5 meter direct in onze shop.


Optische kabel 10 meter

De digitale optische kabel van 10 meter is een veel verkochte digitale audio kabel. Wij verkopen verschillende optische kabels van 10 meter in diverse prijsklassen. Zo hebben wij een budget kabel in ons assortiment welke een prijs heeft van €9,95 en wij hebben een hoogwaardige kwaliteit optische kabel van 10 meter met een prijs van €29,95. Bekijk de optische kabels 10 meter direct in onze shop.| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.