b3e8f7b294a5efe3491bdd2445203bbc.jpg
Categorieƫn
Nieuwsbrief
Aanmelden
Bestsellers
Nieuwspagina

USB kabel kopen

Wilt u een USB kabel kopen? Bij TVkabels.nl bent u aan het juiste adres voor al uw USB kabels. Wij hebben verschillende soorten USB kabels en lengtes in ons assortiment. Zo kunt u denken aan micro usb kabels, mini usb kabels, USB printer kabels of USB C kabels. Wanneer u voor 16.00 uur een USB kabel bestelt, dan leveren wij deze volgende werkdag bij u thuis af. Alle USB kabels kunt u dus kopen bij TVkabels.nl.
 


USB-kabels-1-meter
USB kabels - 1 meter
USB-kabels-18-meter
USB kabels - 1,8 meter
USB-kabels-2-meter
USB kabels - 2 meter
USB-kabels-25-meter
USB kabels - 2,5 meter
USB-kabels-3-meter
USB kabels - 3 meter
USB-kabels-5-meter
USB kabels - 5 meter
USB-kabel-adapters
USB kabel adapters

USB kabels

Een wereld zonder USB kabels is ondenkbaar. Met USB kabels kunt u bijna alle apparaten aansluiten om date over te dragen en op te laden. USB is de standaard voor het aansluiten van apparatuur op laptops of PC’s. USB is nog steeds in ontwikkeling. Bij TVkabels.nl vindt u niet alleen USB 2.0 kabels, maar ook nieuwere versies zijn verkrijgbaar bij ons. Zo verkopen wij USB 3.0 kabels en tegenwoordig ook USB 3.1 kabels.

Micro USB kabel

Micro USB kabels worden veel gebruikt om smartphones op te laden op het stroomnet. Tegenwoordig zijn bijna alle smartphones voorzien van een micro USB aansluiting, behalve iPhones.

Een micro USB kabel heeft een kleine connector die u bijvoorbeeld in de smartphone plugt. De andere kant van de kabel heeft een ouderwetse USB aansluiting. Zo kunt u micro USB apparaten zowel op de computer als met een externe USB oplader opladen.

Wilt u een USB kabel voor uw micro USB apparatuur dan kunt u deze bestellen bij TVkabels.nl

Mini USB kabel

De voorganger van micro USB kabel is de mini USB kabel. De mini USB kabel is een oplaad- en datakabel. U kunt deze kabel gebruiken om een apparaat met USB A-aansluiting te verbinden met een USB Mini B-aansluiting. Zo wordt deze aansluitkabel vaak gebruikt voor USB-apparaten zoals een harde schijf of een digitale camera. Maar u kunt bijvoorbeeld met een mini USB kabel ook uw telefoon of PS3 controller oplader.
USB verlengkabel
Een USB verlengkabel is ervoor bedoeld zoals het woord al zegt om de USB-kabel te verlengen. Een USB verbinding aanpassen of verlengen gebeurt regelmatig, zowel thuis als op het werk. Een printer die bijvoorbeeld twee bureaus verderop wordt geplaatst. De standaard bijgeleverde printerkabel is dan vaak te kort. Met een USB verlengkabel kunt u dit probleem simpel en eenvoudig oplossen. De reden die het meest voorkomt om een USB verlengkabel aan te schaffen is, daarom uiteraard, een bestaande USB kabel verlengen.

Wanneer u een USB kabel gaat verlengen let er dan goed op of het om een USB 3 kabel gaat of om een USB 2 kabel. Een USB 3 kabel kunt u namelijk niet verlengen met een USB 2 verlengkabel. Het kan dan namelijk voorkomen dat u eventueel aan functionaliteit verliest. Overigens hoeft dit niet, maar u wilt er natuurlijk helemaal zeker van zijn dat alles naar behoren functioneert. Daarom adviseren wij een USB verlengkabel te nemen die aan dezelfde specificaties voldoet als de huidige kabel die u wilt verlengen. De tweede reden voor het kopen van een USB verlengkabel is het aanpassen van de bestaande USB kabel, met name de connector.
USB C kabel
De USB C kabel is vanaf 2015 op de markt gekomen. De USB C kabel belooft de nieuwe standaard in USB kabel te worden. De USB C kabel moet ervoor gaan zorgen dat alle andere kabels overbodig worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door zowel data overdracht als het opladen van apparaten en zelfs het passief overbrengen van beeld- en geluidssignalen via een USB C kabel mogelijk te maken.

De nieuwste USB aansluiting is USB 3.1 gespecificeerd. Dit betekent dat de kabel data overdrachten aan kan van 10 Gb per seconde. Dit is niet het enige voordeel. De connect is volledig symmetrisch en past dus hoe dan ook in de USB poort. U kunt er niet alleen met een enorme snelheid data bestanden overzetten van apparaat A naar B, maar ook een laptop opladen. De verwachting is dat de snelheid in de toekomst van 10 Gb naar 40 Gb per seconde zal groeien.

USB naar USB kabel

Een USB naar USB kabel is waarschijnlijk bij iedereen wel bekend. Deze aansluiting zit op vrijwel elke laptop of PC in meerdere soorten. De USB aansluiting is er in zowel male als female. De USB A female is vrijwel de enige female USB die als directe kabel te verkrijgen is. In vrijwel alle gevallen moet één van de zijdes van de USB naar USB kabel een USB A aansluiting hebben. U sluit namelijk altijd wel één zijde aan op een computer, waar anders zou u de data vandaan halen of naar toe willen overbrengen.

Het verschil tussen USB 2.0, USB 3.0 en USB 3.1

Wat is nou het verschil tussen de verschillende type USB kabels? Het komt er kortgezegd op neer dat het verschil hem in de snelheid van de data overdracht zit. De overdracht van USB 2.0 is ongeveer 500 megabit per seconde. USB 3.0 zit op ongeveer 5 Gb per seconde en de USB 3.1 zit zelfs op ongeveer 10 Gb per seconde.

In de meeste gevallen is de USB 3.0 kabel te herkennen aan de blauwe kleur aan de binnenzijde van de connector, de USB 3.1 heeft doorgaans geheel een eigen connector (USB C) en zal daaraan te herkennen zijn.

USB printer kabel

Gebruik een USB printer kabel om een printer aan een PC of laptop aan te sluiten. In de meeste gevallen bestaat een USB printer kabel uit een USB A aansluiting en een USB B aansluiting. De USB B aansluiting gaat in de printer.  U kunt er ook een scanner of externe harde schijf mee verbinden.

 | Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.