b3e8f7b294a5efe3491bdd2445203bbc.jpg
Categorieƫn
Nieuwsbrief
Aanmelden
Bestsellers
Nieuwspagina
 04/11/2012

Laptop/ pc aansluiten op TV

Veel mensen komen bij TVkabels.nl met de vraag: ‘Hoe sluit ik mijn laptop/ pc aan op de TV en welke kabel heb ik nodig om mijn laptop/ pc op de TV aan te sluiten?’
Om onze klanten zo goed mogelijk te informeren hebben wij ervoor gekozen om een artikel te schrijven met welke kabels van TVkabels.nl uw laptop/ pc  kan worden aangesloten op de televisie.
Te beginnen met de HDMI kabel. Tegenwoordig bezitten alle nieuwe televisies een HDMI aansluiting. Ook steeds meer laptops/ pc’s hebben standaard een HDMI aansluiting.

De HDMI kabel vervangt de oude SCART kabel voor een veel kleinere aansluiting, de HDMI kabel. De HDMI kabel is een digitale kabel. De SCART kabel is een analoge kabel. Zo’n kleinere aansluiting biedt veel meer voordeel dan het rompslompen met grote kabels.
Een ander voordeel dat de HDMI kabel veel kleiner is dan de SCART kabel is het verschil aan beeldkwaliteit. Met een HDMI kabel brengt u een veel hogere beeldresolutie over dan met een SCART kabel. Voor het aansluiten van uw laptop/pc op de TV met een HDMI in-/uitgang adviseert TVkabels.nl de volgende kabel:
HDMI kabel 1.3 verguld:

Vanaf € 6,95
Leverbaar in: 2 meter, 3meter, 5 meter, 7,5 meter en 10 meter

Klik hier voor meer informatie

Ook is het mogelijk om laptop/ pc op de TV aan te sluiten met een VGA in-/uitgang.


Op bijna alle laptops en pc’s zit een VGA aansluiting. De VGA kabel is een analoge kabel. Wanneer uw televisie ook een VGA aansluiting bezit is het dus mogelijk om met een VGA kabel uw laptop/ pc aan te sluiten op uw TV. Voor het aansluiten van uw laptop/pc op de TV met een VGA in-/uitgang adviseert TVkabels.nl de volgende kabel:
VGA kabel:
 
Slechts € 3,95
Leverbaar in: 1,5 meter, 3 meter, 5 meter en 10 meter

Klik hier voor meer informatie
Het is ook mogelijk op uw laptop/ pc aan te sluiten op uw TV doormiddel van een S-VHS kabel. Over het algemeen zit er op vrijwel elke laptop/ pc een S-VHS in-/uitgang.

Wanneer uw televisie ook een S-VHS aansluiting bezit is het dus mogelijk om met een S-VHS kabel uw laptop/pc aan te sluiten op uw TV. Voor het aansluiten van uw laptop/pc op de TV met een S-VHS in-/uitgang adviseert TVkabels.nl de volgende kabel:

HQ S-VHS kabel verguld:
Vanaf € 5,95
Leverbaar in: 2,5 meter, 5 meter en 10 meter

Klik hier voor meer informatie
Het is ook mogelijk op uw laptop/ pc aan te sluiten op uw TV doormiddel van een DVI – DVI kabel. Een DVI kabel is een digitale kabel. De DVI kabel is de opvolger van de analoge VGA kabel. De DVI kabel geeft een veel hogere beeldresolutie door dan de VGA kabel.


Er zijn drie verschillende DVI connectoren:
DVI-D (Digitaal)
DVI-D formaat wordt gebruikt voor directe digitale verbinding tussen bron (PC, DVD speler) en ontvanger (beamer). Een digitale verbinding zorgt voor een sneller en hoogwaardiger beeld dan een analoge. Alle videokaarten produceren van origine een digitaal signaal dat wordt omgezet in een analoog signaal bij de uitgang van de bron. Het analoge signaal wordt bij de ontvanger weer omgezet in een digitaal signaal. DVI-D schakelt de analoge conversie uit en verbetert dus de verbinding tussen bron en ontvanger.
DVI-A (Analoog)
DVI-A formaat wordt gebruikt om een DVI signaal te transporten naar een analoge ontvanger. Ondanks dat enige kwaliteit verloren gaat van de digitale naar analoge conversie is het toch een betere kwaliteit dan standaard VGA.
DVI-I (Digitaal & Analoog)
DVI-I formaat is een geïntegreerde kabel die zowel een digitaal naar digitaal signaal als een analoog naar analoog signaal doorstuurt. Het werkt echter niet met een digitaal naar analoog signaal of een analoog naar digitaal signaal. 
Zoals elk ander formaat zijn DVI digitaal en analoog formaten niet uitwisselbaar. Dit betekent dat een DVI-D kabel niet werkt met een analoog systeem of andersom. Zorg ervoor dat u weet welk formaat uw apparatuur heeft voordat u een DVI kabel koopt. Alleen apparatuur met een DVI poort waar bij staat 'DVI-I' accepteert zowel DVI-D als DVI-A signaal.
Wat is single and dual link?

De DVI-D and DVI-I formaten zijn beschikbaar in single of dual link connectoren. Deze kabels zenden informatie door die het formaat TMDS (transition minimized differential signaling) gebruiken. Single link kabels gebruiken één TMDS 165Mhz transmitter, dual link kabels gebruiken er twee. De dual link kabels verdubbelen de transmissiesnelheid en zorgen daardoor voor een hogere signaalsnelheid en kwaliteit. Een single link DVI verbinding ondersteunt een resolutie van maximaal 1920x1080 op 60 Hz en maximaal 1280x1024 op 75 en 85 Hz. Een dual link DVI verbinding ondersteunt een resolutie van maximaal 2048x1536 op 60 en 75 Hz en maximaal 1920 x 1080 op 85 Hz.
Wanneer uw televisie ook een DVI aansluiting bezit is het dus mogelijk om met een DVI kabel uw laptop/pc aan te sluiten op uw TV. Voor het aansluiten van uw laptop/pc op de TV met een DVI in-/uitgang adviseert TVkabels.nl de volgende DVI kabels:
Vanaf: € 6,95
Klik hier voor meer informatie

Het is ook mogelijk op uw laptop/ pc aan te sluiten op uw TV doormiddel van een HDMI – DVI kabel. Over het algemeen zit er op vrijwel  elke nieuwe laptop en televisie een HDMI of DVI aansluiting. Zowel de HDMI als DVI aansluiting is een digitale aansluiting. Door de HDMI – DVI kabel haalt u de hoogste beeldresolutie uit uw televisie.

Wanneer uw televisie en laptop/ pc een HDMI of DVI aansluiting bezit is het dus mogelijk om met een HDMI – DVI kabel uw laptop/ pc op de televisie aan te sluiten.
 Voor het aansluiten van uw laptop/pc op de TV met een HDMI of DVI in-/uitgang adviseert TVkabels.nl de volgende kabel:
HDMI – DVI kabel verguld

Vanaf: € 7,95
Leverbaar in: 1,5 meter, 2,5 meter, 5 meter en 10 meter
Klik hier voor meer informatie
Tenslotte is het nog mogelijk bij TVkabels.nl om uw laptop/pc aan te sluiten op de televisie via een VGA naar S-Video en tulp adapter kabel.
Deze VGA naar S-Video en tulp adapter kabel werkt met laptops/ pc’s met VGA kaarten die een TV-OUT functie hebben. Toon uw PC beeld of beeld van uw laptop op de TV


| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.